Jacques Louis David

Jacques-Louis David (1748-1825) genel sanat okulu Neo olarak adlandırılan Klasik dönemin önde gelen bir figür olarak kabul edilir. Paris'te doğdu, babası bir düelloda öldürülmesinden sonra 9 yaşındayken annesi tarafından terkedildi. Amcası tarafından büyütülmüş, yaş on yedi yaşında Resim ve Heykel Kraliyet Akademisine üye oldu. Dört kez onu İtalya'ya ileri araştırmalar için izin veren 1774 yılında Prix de Rome verildi önce olağanüstü bir öğrenci değildi ve çalıştı.


David derhal son zamanlarda yapılan kazılara göre Pompei de hayran oldu. Roma Napoli uzun süre dönen, "sadece bir katarakt kaldırıldı yemiş gibi hissettiğini" yazmıştı. İtalya'da kaldığı süre boyunca, Roma da okudu ve daha da önemlisi, dünya sosyal bir cumhuriyetçilik ile bir göz Roma'ya bakmaya başladı! Kadim ahlaki bir enerji bulmak için antik çağ sanatları baktı. Hatta ilk resimlerinde ışık yılı uzaklıkta çağdaş fransız resminin anlamsız pathos olduğunu gereksiz efektler kaçınan bir tazelik var.

Devrimi bir kez, David hızla hevesli bir destekçisi, Dağ ve Jakoben kulübüne katıldıktan sonra oldu. Önümüzdeki 20 yıl olabileceğini kabul edilen "resmi" ressam devrimi destekleyen ilk Meşrutiyet, Reign of Terror (oy yürütmek Kral), Thermidorian tepki, ve son olarak mahkeme ressam Napolyon Bonapart.

Ama bu politik değişimler boyunca, David sanat görüşünü mutlak doğru ve ahlaki bütünlük.. bir çalışma olarak kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder