Giovanni Bellini

Ressam Bellini ailesi, Rönesans'ın en etkili isimlerinden biri oldu. Jacopo Bellini (1396 - 1470), Giovanni babası, Rönesans başında lider bir ressamdır. Jacopo iki oğlu, Giovanni ve Gentile (1429 - 1507), bu muazzam etkisi, Giovanni boyama Venedik tarzı büyük önem taşıyan ile devam etti. Jacopo Bellini de kayınbiraderi olan Giovanni olarak Bellini ailesi içine evli olan, son derece etkili bir Rönesans sanatçısı, Andrea Mantegna, (1431 - 1506), öğretmen oldu.




Babası stili Erken Rönesans görülen katılaşmış nerede, Giovanni Venedik Okulu tanımlamak için geldi, atmosferik renkler, onun kullanımı gelişti. Bu öğrenciler, ustaları, Giorgione (1477 - 1510) ve Titian (1485 - 1576) onun iki üzerinde önemli bir etkisi oldu. Bu iki ana Venedikli ressam, Avrupa sanat üzerindeki etkisi genişliği Bellini kadar uzanır. Onun iş olarak erken zamklı boya boyanmış nerede 1450s, olarak belgelenmiştir. Bu erken dönemde eserleri Ölü Mesih gibi önemli parçaları İki Melek ve iki farklı adet iki başlıklı, Ölü Mesih tarafından Desteklenen Meryem ve Aziz John, diğerleri arasında tarafından desteklenen vardır. Mantegna Jacopo Bellini atölyesi okudu. Mantegna etkisi altında onun en kıymetli eserlerinden biri Bahçede Acı, 1459.

Giovanni Bellini ilk Sicilya ressam resimler, Messina (1430 - 1479), Bellini işi görmeye geldiğinde yağlı boya başladı. Messina Venedikliler için yağlı boya tanıtımında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi. Bu Bellini dini eserler yeni bir yola girdi, Venedikliler çok farklı oldu canlı, ama akıcı ve renkler daha yakın. Sık sık kardeşi Gentile ile işbirliği, Via Venezia, ya da Venedik'teki Doge Sarayı Ducale di Palazzo bir komisyon için Gentile yerine bazı yakın çalışma yürütüldü. Ne yazık ki, bir sürü iş işte 1577 ateş kayboldu.

Doge Sarayı alanındaki çalışmalarından sonra, Bellini, Yüksek Rönesans içine bir üslup geçiş tanımlamak istiyorsunuz işleri iyi gitti. Bu ortamda keyifli onun Altarpiece, Madonna olarak bilinen Doge Agostino ile ortamda keyifli Chiesa di San Marco (Aziz Zacharias Kilisesi) Venedik dahil. Bellini Venice boyunca birçok eser, konu, fakat, aynı zamanda portreler, çoğunlukla Dini konuda yürütüldü. Genç bir Adam onun Portre, bir parça da, onun Ağıt, adı Giambellino altında isnat var Uffizi Galerisi. Ayrıca güzel düzenlenmiş eserini Alegori, Uffizi var. Detaylara dikkat getirmek için biliniyordu Bellini de Venedik Okulda bu yenilik büyük ölçüde etkileyecek olan manzara arka planlar,.

Sonra onun Bellini başladı tamamlanmış Titian hangi mitolojik konuların yanı sıra, son bitmemiş eserini Tanrıların Bayramı da dahil olmak üzere boya,. İş Castello Estense (Estense veya Este Kalesi Kalesi) Ferrara Dükü Alfonso ı d'este (1476 - 1534) tarafından görevlendirildi.



1 yorum: