Gustav Klimt

Gustav Klimt was born on 14 temmuz 1862, Baumgarten, Avusturya, yedi çocuktan ikinciydi, sadece yaşı on dört yaşından sonra girdiği University of plastic Arts in Vienna başlar geliştirme yeteneği olarak sanatçı; Üniversitesiden mezun olduğunda yaşı yirmi, beri toplam oluşturma çeşitli dekoratif eserler, yapımı kullanımı eğitimi modernist işçilik. O da Känstlercompanie (Sanatçı Şirketi kuruldu ) studio ile kardeşi Ernst, Franz Matsch, bir okul arkadaşı. Üç duvar boyacı, müzelerden elde sözleşmeler, tiyatro, ve diğer dekoratif sanat olarak zengin patronları için çok başarılı buldu. Şirket sonunda varlığı, Ernst ölümü ve Franz Matsch ile düşmesini durdurdu. Bir dekoratör olarak görev yaptığı yıllarda, Klimt ince sanat eğitiminin bir ürünü olan kendi kişisel tarzı ve babasının kendisine öğrettiği oyma becerileri hoşlanmış. Klimt resimlerinde genellikle altın ve gümüş boya, metal, seramik ve süs detayları için, kendi alanlarındaki olarak verildiği gibi çok dikkatle dahil etmişdir. Boya duvar resimleri etmeyi tercih olarak Klimt resimlerinde tuval üzerine çok az sayıda yapılmış. Klimt, Viyana'yı keşfetti Bizans mozaiklerinden ilham buldu. 1897'de Gustav Klimt aldı bir faiz politikası yürüdü diğer sanatçılar için bulunan Viyana Sezession, bir Art Nouveau hareketi oldu genç, yenilikçi sanatçılar için bir şans elde edildi. Pozlama ve isyana karşı muhafazakar tutum izledi akademik sanat dünyası. Çeşitli sergiler, dünyanın dört bir yanından binlerce devrimci sanat görüntülemek için düzenledi, ve hatta yayınlanan "Ver Sakrum", hareket, yaklaşık bir aylık dergide yayınlandı. Kendi kişisel tarzını göstermek için geldi.Estetiğini gösteren, 1902 yılında, "Beethoven Kızartması", Sezession binası için bir duvar boyadı. 1905'de Sezession diğer üyeleri ile anlaşmazlıklar oldu bir dizi birkaç diğerleri yeni bir dernek Kunstschau (Resim Sergisi) kurdu.
Ünlü eseri Öpücük ama hala Sezession ile ilişkilidir .1907 ve 1908 arasında kuruldu. Klimt çok sevilen bir sanatçı olduğunu, ama aynı zamanda oldukça tartışmalı idi. Kadın düşkünü, ve sık sık fahişeler onun için model olarak kullanmasıyla ünlü oldu. Eserleri birçok 20. Yüzyıl örf ve adetlerine ters ve Viyana için çok duygusal düşünüp, daha fazla tarihsel veya efsanevi eserleri nü içerdiği ve çok erotik olduğu için eleştirildi. Neyse ki, skandallar sadece Klimt uluslararası tanınma olmasa onun yükseltmek için servis edildi. Ayrıca, Klimt sık sık seyahat etmek dışında Viyana ve italyan kırsalında ilham bulmak doğa, özellikle sonbahar manzaralarını, zaten gösterdiği zengin altın tonları kendi dekoratif tasarımlarıyla tasvir etti. Gelen zenginlik Viyana Burjuvazisi için mitolojik, erotizm için basit güzellik, doğa, Klimt eserlerini hep korudu onun son derece stilize olduğunu, onun en etkileyici özellikleri olduğu sürece yüzeyselliği, derinliği ise göz ardı edilemez.
1917 yılında, onursal üyesi olarak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'ne getirildi. 11 ocak ertesi yıl, 55 yaşındayken, Gustav Klimt dairesinde çalışırken kalp krizi geçirdi. Vuruşun zayıf ve pnömoni muzdarip, bir ay sonra, 6 şubat 1918'de öldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder